Otevřeli jsme sezónu vítězstvím nad TJ START Mlékojedy

  • 01.04.2024
  • A-tým
  • Vladimír Žídek
  • V sobotu se na hřišti AFK Hořín odehrál náš první jarní mistrovský zápas ve III. třídě mužů skupiny A.

    Soupeřem, který nám vstoupil do cesty na domácím hřišti, byl tým Tj Start Mlékojedy.

    Před zápasem bylo vzrušení cítit v celém týmu, neboť se do sestavy po zimní přestávce vrátili dva zkušení hráči, kteří mají za sebou sezónu v hokejovém týmu HC Junior Mělník. Michael Krejsa a Jan Vernek přinesli do týmu nejenom sílu a zkušenosti, ale i obrovskou dávku motivace.

    Domácí fanoušci se na zápas dostavili v hojném počtu a podpořili svůj tým od prvního hvizdu rozhodčího. Střídačka byla nabitá a bylo jasné, že jsme připraveni na tvrdý zápas, který chceme mít ve své režii.

    Před samotným začátkem utkání jsme si udělali čas na poctu naší legendě a kapitánovi týmu, Zdeňku Cífkovi, který oslavil své kulaté čtyřicáté narozeniny. Jeho oddanost k týmu jsme ocenili dárkem v podobě soudku piva a zarámovaném plakátu s podpisy našich hráčů.

    Jak probíhal zápas

    První poločas byl pro nás trochu trápením i přesto, že jsme měli více šancí, než soupeř. Nepřesné přihrávky a neproměněné šance dělalo ze zápasu vyrovnanou bitvu. Nicméně, ve 26. minutě se podařilo otevřít skóre po precizní přihrávce od Michala Verneka, kterou zkušeně vyhodnotil Patrik Holčík a pustil přihrávku za sebe na Zdeňka Cífku, který nás nekompromisně poslal do vedení. V prvním poločase se nic zásadního už nestalo.

    Druhý poločas jsme nastoupili s větším nasazením a důrazem. Tlačili jsme soupeře a vytvářeli si šance, které jsme dokázali proměnit. Michal Vernek a Pavel Landsman se postarali o další branky, které nám zajistily vítězství.

    I když jsme v závěru trochu polevili a soupeř dokázal snížit. Dokázali jsme náskok udržet a zápas skončil 3:1 v náš prospěch.
    Tři body jsou nyní naše a máme úspěšný start do nové sezóny.

    Sestava

    B: Jiří Černý
    O: Michael Krejsa, Roman Rulec, Štěpán Žemlička, Jan Vernek
    Z: Zdeněk Cífka, Pavel Landsman, Miroslav Matohlína, Patrik Holčík
    Ú: Michal Vernek, Jan Petrus

    N: Petr Machek, Vojtěch Černý, Zbyněk Loužecký, Richard Polanský, David Holý, Vladimír Žídek

    Výsledek

    AFK Hořín vs Tj Start Mlékojedy – 3:1 (1:0)

    Góly: Zdeněk Cífka (26.), Michal Vernek (62.), Pavel Landsman (69.)

    Podrobnosti o zápase najdete na fotbal.cz