Důležitý zápas jsme zvládli bravurně

  • 23.04.2019
  • A-tým
  • Jiří Kaiser
  • AFK HOŘÍN  – TJ ZÁRYBY 6:0 ( 2:0 )

    Záryby – soupeř / zápas, který jsme potřebovali zvládnout, pokud chceme být součástí OP Mělník.

    Na podzim jsme ve velmi dobře rozehraném zápase vedli 3:0 a nebýt famózního výkonu naše gólmana, tak jsme odešli poraženi. Bohužel do tohoto zápasu nemůžeme počítat se zraněnenou jedničkou Tomášem Landsmanem, a tak jeho místo zaujme Dan Vermach. Zbytek týmu je až na Richarda Průčneho připraven.

    Prvních deset minut to byl hodně ospalý zápas. Hosté nechtěli hrát nic, co by neměli pod kontrolou ( krátké přihrávky do nohy ) a naše mužstvo nemělo vůbec dobrý pohyb a finální přihrávku.  Až teprve v 17 minutě se naše mužstvo začalo prosazovat. Po střele Polanského kopeme roh a ten zahrává navrátilec do týmu a sestavy ( 17 letý Nouzák ) a jeho roh vyhlavičkuje hostující hráč na tyč a poté míč míří pryč z obrany. O minutu později se prosazuje v malém pokutovém území P. Landsman, ale jeho hlavičku mířící do brány stačí hostující obrana uklidit do bezpečí. Naše hra se zlepšuje a v 28 minutě jdeme do vedení, když se prosazuje po akci P. Landsman a Machka Polanský – 1:0. O dvě minuty později po zbytečném faulu Machka hosté kopou trestný kop se kterým si poradil Vermach a míč vyboxoval mimo naše pokutové území. V 37 minutě jdeme po brejku do dvoubrankového vedení, když se po pasu od Žídka prosazuje opět Polanský – 2:0.

    Druhý poločas začínáme opět vlažně a hosté si naštěstí nevypracují žádnou brankovou příležitost. Velmi dobře nám funguje střed obrany a to včele s Jirkou Rulcem, který spolehlivě odvrací všechny vysoké míče. V 56 minutě přichází dvojí střídání a do hry se dostávají další hráči na obou lajnách – Finkous, Aubrecht. Právě Pavel Aubrecht má po svém příchodu na hřiště obrovskou šanci, ale branku z výhodné pozice přestřelí. Naše převaha se pomalu začíná projevovat a posledních 20 minutách se nám podaří 4x skórovat. V 70 minutě se trefuje Žemlička, když mu šanci připraví Cífka s Žídkem – 3:0. O  5 minut později trefuje Polanský břevno po pasu R.Rulce a Cífka míč posílá z dorážky mimo branku. V 76 minutě po stejné ose R.Rulec – Polanský se mění skóre – 4:0. V 83 minutě se prosazuje Polanský po čtvrté, když mu šanci připraví Nouzák a zvyšuje na 5:0. Na posledních deset minut se do hry dostane i Ondra Bárta a může se okamžitě zapsat do listiny střelců. Svou šanci však zahazuje. Poslední branku utkání po asistenci Polanského zaznamenává Nouzák – 6:0.

    Spokojeni jsme s výsledkem a jen částečně s hrou. Probuzení Polanského přišlo včas – jen doufáme, že bude takto pokračovat i v dalších zápasech a ke slovu se přidají i ostatní.

    Sestava : Vermach – Machek ( 56 min Finkous ), J.Rulec, R.Rulec, Loužecký – Žemlička, P.Landsman ( 56 min Aubrecht ), Cífka, Nouzák – Žídek ( 83 min Bárta ) ,Polanský

    Branky : Polanský 4x, Žemlička, Nouzák

    Na střídání připraveni : Bárta, Finkous, Aubrecht