Čtvrtfinále Rebel Cupu a zápas s FK Pšovka Mělník, B

  • 27.04.2019
  • A-tým
  • Jiří Kaiser
  • TJ KLY – AFK HOŘÍN 4:1 (2:0 )

    V týdnu – středa 24.4.2019 jsme absolvovali čtvrtfinále Rebel Cupu s týmem Kel, který jsme prohráli 4:1 a do dalších bojů o celkové vítězství jsme nepostoupili. Kromě prohry jsme přišli o Richarda Průčneho ( zlomená zápěstní kůstka ) a Richarda Polanského ( natažený sval ). Tomáš Landsman ještě v tomto zápase neměl nastoupit a doléčit si tak bolavé koleno. Z pracovních důvodů chybí J.Rulec, R.Rulec, Machek, Bárta a tak jsme povolali Ondru Kettnera, který zaskočil na pozici stopera. Zápas je za námi a my se můžeme soustředit na další výzvu v podobě FK Pšovka Mělník.

    FK PŠOVKA MĚLNÍK – AFK HOŘÍN 3:3 (2:0 ) na penalty 4:3

    Po porážce a dalších ztrátách v kádru se musíme vypořádat s týmem, který je naším sousedem v tabulce OP OFS Mělník. Kromě Průčneho a Polanského do zápasu nezasáhl ani brankář T.Landsman ( zranění ??? ). Do branky, tak musel opět Dan Vermach, který nám pomohl i v minulém zápase a případě neúčasti T.Landsmana nám bude pomáhat na tomto postu. Oslabení v útoku musíme vyřešit kolektivním pojetím a přidat i něco navíc, abychom mohli uspět.

    Bohužel již ve 4 minutě po chybné rozehrávce Nouzáka a rychlém přenesení hry na Krejčíka prohráváme 1:0. Jeho parádní střela k tyči se chytat nedala. Naši hráči se hned dostávají do hry a snaží se vysoko napadat rozehrávku domácích. Po necelých deseti minutách přichází další pohroma a opět je u ní Radek Nouzák. Zbytečně drží míč, o který přichází, a v nouzi faulujeme. Trestný kop Dvorného se otře o naše hráče ve zdi a míč končí v naší síti. Začíná velká rotace hráčů, abychom se trochu probudili a začali být nebezpeční. Rotace s posty hráčů se vyplácí a i Hořín se zvedá. V dobré pozici po centru Finkouse míč netrefí pořádně Vl.Žídek a s dorážkou si poradí domácí obrana. Jsme aktivnější a domácí mají problémy s ohrožením naší branky. Další situace po rohovém kopu volají po brance, ale Jirka Rulec neprotlačí míč u zadní tyče do branky. Podobně na tom je i Pavel Landsman. Ve 40 minutě ztrácíme Pavla Aubrechta – jak se později ukáže, jedná se o poraněný meniskus a vazy. Opět musíme přeskupit sestavu a Zbyněk Loužecký se dostává do hry. Poločas se nám vůbec nepovedl a zbytečně prohráváme o dvě branky.

    V kabině proběhla zvýšená výzva k hráčům, aby se zápas nestal jednoduchou záležitostí domácích. Hned krátce po začátku druhé půle měl šanci Nouzák, který dostal svůj díl za první poločas, ale z výhodné pozice se teprve zastřeloval. V 51 minutě po obranné hlavičce Jirky Rulce, Zbyněk Loužecký rychle posouvá míč na Nouzáka a ten si položí na zem obránce domácích a přesnou střelou překonává domácího brankáře. O 9 minut později Jirka Rulec špatně odkopává míč z našeho pokutového území do domácího hráče a ten nachází zcela volného hráče domácích. Naši obránci se nabíhajícího hráče ani nevšimli – 3:1. Opět se snažíme míchat se sestavou a posouváme  Machka do útoku místo Nouzáka, který se snaží rozběhat levou stranu domácích. Na pravé straně hraje velmi dobrý zápas Finkous. Více do hry se dostává i Štěpán Žemlička a na naší hře je to znát. Po faulu na našeho hráče Žemlička rychle rozehrává míč na Žídka a ten střelou k tyči snižuje na 3:2.

    Běží posledních deset minut a my se snažíme o vyrovnání. Nejprve ale musíme zmínit dalekonosnou střelu domácího Mirka Hyky, která šla nad branku. Další možnost ke skórování má Lukáš Krejčík z trestného kopu, ale proti je Dan Vermach. Poté se do hry dostává i Ondra Bárta a on je strůjcem našeho vyrovnání. V poslední minutě rozehrává R.Rulec na Ondru Bártu ten si míč nejprve špatně zpracuje, ale ve skluzu ho posouvá na Nouzáka a ten na Žemličku, který výstavní ranou do šibenice nedává Jenčovi v brance domácích šanci – 3:3. Za druhou půli si body zasloužíme. V závěrečném penaltovém rozstřelu máme dvoubrankový náskok, ale poslední tři penalty nedáváme a bod navíc mají domácí.

    Penaltový rozstřel :

    Domácí mimo 0:0,Žemlička 0:1,domácí mimo 0:1, P.Landsman 0:2, domácí 1:2,Nouzák 1:3,domácí 2:3,Finkous břevno 2:3,domácí 3:3 , Cífka břevno 3:3, domácí 4:3,Loužecký nedal – Pšovka bere další bod.

    Sestava : Vermach – Žemlička, J.Rulec, R.Rulec, Machek ( 80 min Bárta )– Nouzák, Cífka, P.Landsman, Finkous – Žídek, Aubrecht ( 40 min Loužecký )

    Na střídání : Bárta, Loužecký

    Branky : Nouzák, Žídek, Žemlička