Cíl jsme měli jasný. Urvat tři body

  • 02.04.2019
  • A-tým
  • Jiří Kaiser
  • AFK Hořín – TJ Kly

    Do utkání jdeme s cílem získat tři body a dotáhnout se na týmy, které jsou před námi. Začínáme velmi dobře a již ve 4 minutě posílá Púčny kolmici a vybízí Polanského ke skórování. Richard obchází hostujícího brankáře, ale poté nepochopitelně míč zasekává a připravuje sebe a hlavně tým o první branku. Po dvou minutách kopeme trestný kop a Polanského střelu vyráží brankář na rohový kop. Jsme aktivnější a hlavně přímočařejší v naší hře. V 17 minutě zabojovali naši hráči na levé straně (Vermach a Pavel Landsman, který vysouvá opět Polanského do brejku a ten ho proměňuje – 1:0. V dalším průběhu se hra točí především uprostřed hřiště, kdy se v náznacích přečíslení střídá naše i hostující mužstvo. Nikdo si nevypracuje 100% šanci ke skórování. Bohužel ve 34 minutě po faulu Jirky Rulce se kope proti nám penalta – 1:1. Na konci první půle přesněji ve 42 minutě máme příležitost opět vrátit vedení na naší stranu, ale po průniku Polanského a zpětné přihrávce na P.Landsmana náš hráč branku přestřeluje.

    Po přestávce musíme udělat jednu změnu – zraněného Vermacha střídá Žídek a my jdeme dál za svým cílem – zisk tří bodů. V 54 minutě však náš plán dostává trhliny, protože po chybě uprostřed hřiště musí v nouzi zatáhnout za brzdu Žemlička a pro něho to byla poslední událost, kterou mohl na hřišti udělat – následuje červená karta. Další rána pro náš tým přichází v 69 minutě. Hyka se lehce protáhne přes naše stopery a křížem celé branky nedává šanci našemu gólmanovi – 1:2.

    Naši hráči se snaží a i v 10 se nám daří zaměstnávat hostující obranu. Další dvě velké příležitosti má na kopačce Polanský, ale střelecká forma ho opustila. S koncem zápasu přichází i větší úsilí alespoň o vyrovnání. To se v 83 minutě podaří nové posile v našem kádru Richard Prúčny si převezme míč po kolmici od Polanského a s přehledem srovnává stav zápasu – 2:2. O konečném výsledku musí rozhodnout penalty.

    Celkové skóre: 3:2 PEN (1:1)

    Rozhodčí: Mižič Jan, Princ Jiří, Slavkovský Marian

    Góly: Richard Polanský (17′), Richard Průčny (83′)

    Sled penalt:
    Hosté 1:0,P.Landsman 1:1,hosté 2:1, Prúčny 2:2,hosté 3:2,Polanský 3:3,hosté 4:3,Finkous 4:4,hosté 5:4,Žídek 5:5,hosté n´6:5,Loužecký 6:6,hosté 7:6,R.Rulec 7:7,hosté 8:7,J.Rulec 8:8,hosté 9:8,Cífka 9:9,hosté T.Landsman chytá v následujícím kopu můžeme zápas ukončit – mimo, hosté 10:9,Cífka 10:10, hosté mimo, Polanský 10:11 – Hořín bere další bod.

    Sestava:
    B: T.Landsman
    O: Žemlička, R.Rulec, J.Rulec, Vermach
    Z: Loužecký, Prúčny, Cífka, Finkous
    Ú: Polanský, P.Landsman

    Na střídání: Žídek, Machek, Nouzák, Bárta