Čekal nás soupeř, kterého jsme doma ještě neporazili

  • 18.04.2019
  • A-tým
  • Jiří Kaiser
  • AFK HOŘÍN – SK MŠENO 3:1 ( 2:0 )

    Další zápas o vylepšení pozice v tabulce. Čekal nás soupeř, kterého jsme doma ještě neporazili. O to více jsme tentokrát potřebovali bodovat a navázat na zlepšené výkony v jarní části sezóny.

    Bohužel lepíme sestavu jak hnízdo z Vlaštovek. Kromě dlouhodobě zraněného Holoubka a nově zraněného Nouzáka se omluvil i Aleš Finkous. Návrt Štěpána Žemličky, Richarda Průčenho i Dana Vermacha by nás měl kvalitativně posouvat v před. Naopak máme i hodně zraněných, kteří budou muset nastoupit se sebezapřením – Cífka, P.Landsman, Polanský ,Machek a nemocný Žídek. Musíme vsadit na jednu kartu a to je soudržnost a bojovnost.

    Hned v úvodních minutách se snažíme o vstřelení první branky v zápase, a tak se i stává. Nepozornost hostujícího brankáře využije Polanský a my vedeme ve 4 minutě 1:0. O chvíli později jsme měli výhody dvou rohových kopů, ale jak bývá naším zvykem, vždy připravíme šanci pro hosty. Přečíslení tří na jednoho zabránil včasným návratem Cífka a míč ukopl do zámezí. V 15 minutě hosté srovnali účet, ale branka byla dosažena z postavení mimo hru. Ve 20 minutě se předvedl výborným zákrokem náš brankář. Hosté mají více ze hry, ale my se dobře bráníme. V 27 minutě jsme mohli svůj náskok zvýšit. Pavel Landsman překopává bránu hostů z malého vápna. Hra se začíná přiostřovat a v tomto ohledu se začíná i žlutit. V tomto ohledu je to patrné ze strany Mšena. V 34 minutě po akci na levé straně, kdy vybojuje míč Vermach a po spolupráci R.Rulce a přesném centru Žemličky se prosazuje podruhé v zápase Polanský – 2:0. Ke konci prvního poločasu se opět hra přiostřuje a po faulu na Průčneho kopeme trestný kop – obrázek je stejný. Opět se do naší otevřené obrany valí rychlý brejk hostů. Proti je Tomáš Landsman a výborným zákrokem míč vyráží mimo tyče. Poločas a my zaslouženě vedeme 2:0.

    Do druhé půle jdeme s cílem brankový účet ještě vylepšit a konečně Mšeno doma porazit. Hosté se začínají více věnovat hrubosti a provokování a naši hráči toto opakují. Místo, aby se červenalo na straně Mšena ( převážně R.Kolumpek a Wasyliw ), tak jde do sprch předčasně náš hráč Průčny ( po kritice rozhodčího – druhá žlutá karta ). Od 68 minuty hrajeme o deseti a začínáme sbírat jednu kartu za druhou. Kluci zodpovědně hrají do obrany a vše umocňujeme v 84 minutě, kdy se z velkého vápna prosazuje P.Landsman po akci Polanského a Cífky. V závěru rozhodčí nastavuje 5 minut a dává možnost hostům výsledek korigovat. Při tomto gólu vznikne další mela a náš brankář musí být ošetřován. Po ošetření si rozhodčí bere míč a končí na konci hodně vypjatý zápas. Díky naší soudržnosti bereme důležité body.

    Celkové skóre: 3:1 ( 2:0 )

    Rozhodčí: Pixa Josef, Princ Jiří, Demeter Martin

    Góly: Polanský 2x, P. Landsman

    Sestava:
    B: T.Landsman
    O: Loužecký, J. Rulec, R. Rulec, Vermach
    Z: Žemlička, P. Landsman, Cífka, Aubrecht
    Ú: Průčny, Polanský

    Na střídání: Bárta (88 minuta za Polanského), Žídek (65 minuta za Aubrechta), Machek (86 minuta za Loužeckého)