Výhra!! nad SK Velký Borek B 5:1 a přidáváme další 3 body do tabulky.

  • 07.04.2024
  • A-tým
  • David Holý
  • V sobotu za slunečného počasí se odehrál fotbalový zápas mezi týmem AFK Hořín a Slavií Velký Borek, který skončil vítězstvím AFK Hořín s výsledkem 5:1.

    Začátek utkání nebyl pro náš tým ideální, když hosté již v 11. minutě vedli 0:1. Nicméně inkasovaný gól nás nabudil a začali jsme si vytvářet více šancí. Ve 26. minutě se podařilo Michalu Vernekovi srovnat skóre po podařené akci, při které asistoval Ríša Polanský. Ve 38. minutě jsme otočili skóre na naši stranu, když Miroslav Matohlina dostal nahrávku před prázdnou bránu a zasloužil se o obrat, opět s asistencí Ríši  Polanského.

    Po poločase jsme dokázali udržet svůj náskok a ještě ho navýšit. Rychlý nástup do druhého poločasu přinesl v 50. minutě gól, když Štěpán Žemlička rozehrál standardní situaci a Ríša Polanský z 22 metrů vyslal pumelici do sítě, nedal  gólmanovi žádnou šanci. Pouhou minutu poté opět Ríša Polanský přidal další branku, tentokrát střelou k tyči, na kterou gólman nedosáhl, čímž upevnil své vedení na pohodlných 4:1.

    Ve 67. minutě jsme opět rozehráli přímý volný kop, a Mira Matohlina předvedl krásnou akci, když přes postavenou zeď vyslal balón na Štěpána Žemličku, který přesně naservíroval balon na Davida Holého, který už měl jednoduchou práci a balon dopravil za brankovou čáru, skóroval na 5:1.

    Náš tým si udržel svou převahu až do konce zápasu, přestože jsme měli  další šance, skóre zůstalo stejné 5:1. Tímto vítězstvím si připisujeme další důležité 3 body do tabulky.

    Tento zápas nejen potěšil fanoušky, ale také ukázal odhodlání a bojovnost týmu, který dokázal obrátit nepříznivý stav ve svůj prospěch a získat výrazné vítězství.

    VÝSLEDEK ZÁPASU

    AFK Hořín– SK V. Borek B 5:1(2:1)

    branky : 26’ M.Vernek , 38’ Matohlina, 50’ Polanský, 51’ Polanský , 67’ Holý  – 11’ Procházka

    Další zápas sehrajeme v sobotu 13.4.2024 na půdě FC Mělník 1909 B od 16:30 hodin